مهناز ملاحان بابیان اینکه حدود 70 در صد بیماران بستری موارد سوختگی بوده و 30 در صد مراجعهکنندگان مشکلات مغزی، قلبی و ریوی بوده است افزود: فیزیوتراپی برای تمام این بیماران سوختگی معمولاً 48 ساعت بعد از بستری شدن و به ثبات رسیدن وضعیت حیاتی بیمار شروع میشود.
وی تصریح کرد: بیماران بخش حاد و اورژانس با مراجعه به بخش فیزیوتراپی و بیماران بخشهای ویژه و آی سی یو با مراجعه مستقیم فیزیوتراپیست بر بالین بیمار تحت درمان قرار میگیرند.
مسئول فنی بخش فیزیوتراپی بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه افزود: فیزیوتراپی سوختگی بهصورت انجام حرکات خاص درمانی بر روی مفاصل و تمرینهای تنفسی ویژه است.
ملاحان بیان کرد: ازآنجاییکه فیزیوتراپی بیماران سوختگی یک عمل بسیار مهم جهت تسریع بخشیدن به روند بهبود زخم، جلوگیری از محدودیتهای حرکتی و افزایش توانایی و عملکرد فردی است بنابراین به بیماران توصیه میشود که حتی بعد از ترخیص از بیمارستان، فیزیوتراپی را تا به دست آوردن کامل دامنه حرکتی و تنفسی ادامه دهند.
وی اظهار کرد: بهمنظور تأکید در این امر آموزشهای لازم بهصورت شفاهی و کتبی (در قالب بروشور آموزشی) به بیماران سوختگی داده میشود.
مسئول فنی بخش فیزیوتراپی بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه گفت: موارد زیادی در بیماران سوختگی مشاهدهشده است که به علت کماهمیت شمردن فیزیوتراپی و عدم انجام تمرینات مربوطه دچار ناتوانیها و بدشکلیهای اسکلتی، عضلانی شدهاند که این خود فرد را دچار مشکلات اجتماعی و عدم توانایی در انجام کارهای شخصی شده و مهمتر از همه آسیب به زیبایی ظاهری فرد میگردد.