محبوبه قاسمی افزود: توجه به بیخطر سازی زبالههای عفونی ازآنجهت حائز اهمیت است که رهاسازی و دفن این قبیل زباله بدون استریل و بیخطر سازی، تهدید جدی برای سلامت مردم و جامعه محسوب میشود.
وی تصریح کرد: زبالههای بیمارستانی، اصولاً زبالههای پرخطری میباشند زیرا با خون، عفونت و انواع میکروبها و باکتریها آغشته هستند و اگر بهدرستی مدیریت نشود مانند این است که میكروبی را از یك محیط کوچك جدا کرده و در سطح کل جامعه منتشر سازیم
محبوبه قاسمی افزود: بهمنظور جلوگیری از انتشار عوامل باکتریایی، ویروسی و انگلی و سایر عوامل بیماریزا در محیطزیست، زبالههای عفونی بیمارستانی میبایست قبل از خروج از بیمارستان و دفع نهایی تصفیه و گندزایی شوند.
وی بیان داشت: پسماندههای عفونی این بیمارستان شامل کلیه پسماندههای حاصل از شستشو، پانسمان، تزریقات و ملزومات پوششی بیماران عفونی بوده است که توسط دستگاه بی خطرساز (اتوکلاو) استریل، بیخطر و دفع میشود.
کارشناس بهداشت و محیط بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه گفت: جهت بیخطر سازی و استریل نمودن پسماندهای عفونی بیمارستان از دستگاه اتوکلاو (دستگاه امحاء زباله) استفاده میشود.
وی اظهار کرد: اساس کار این دستگاه جهت بی خطرسازی پسماندهها بر پایه دما، فشار و بخارمی باشد که با تنظیم این سه فاکتور و طی زمان مناسب که شرکت سازنده دستگاه آن را تنظیم نموده باعث استریل شدن پسماندههای عفونی بیمارستان میشود.
کارشناس بهداشت و محیط بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه گفت: روزانه جهت کنترل دستگاه و اطمینان از نحوه استریلیزاسیون توسط اپراتور و با نظارت کارشناس بهداشت محیط تستهای سهگانه (تستهای کنترلکننده دما، فشار، بخار، پایش میکروبی) صورت میگیرد.
محبوبه قاسمی تصریح کرد: بهصورت فصلی عملکرد این دستگاهها توسط محیطزیست شهرستان با همکاری آزمایشگاه معتمد محیطزیست و با انجام آزمایش میکروبی موردبررسی و کنترل قرار میگیرد که خوشبختانه باگذشت چند سال از این مسئله نتیجه تست مثبتی گزارش نگردیده و دستگاه مورد تأیید محیطزیست شهرستان است.
گفتنی است این دستگاه توسط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تهیه و در اختیار این بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه قرارگرفته است.