لپه پلو با زیره(کرمان)

1402/8/15 0:0
لپه پلو با زیره یکی از غذاهای محلی کرمان است.

مواد لازم برای تهیه لپه پلو با زیره:

  • پیاز متوسط یک یا ۲ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • برنج ۳ پیمانه
  • لپه ۱ پیمانه
  • زیره پودر نشده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • رب ۱ قاشق در صورت تمایل
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه لپه پلو با زیره :

 لپه را ازقبل بپزید. گوشت چرخ کرده را با یکی از پیازها که ریز رنده شده است و همراه نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز بدهید و با آن قلقلی درست کنید. هم‌ میتوان دو طرف قلقلی ها را در روغن سرخ کرد و هم یکی از پیازها را مکعبی خرد کرد و با مقداری روغن تفت داد تا طلایی و سبک شود، به آن زردچوبه زد، ۱ قاشق رب را اضافه کرد و تفت داد و یک و نیم لیوان آب اضافه کرد و گذاشت آب به جوش آید  سپس قلقلی‌ها را در آن ریخت و اجازه داد یک ربع با حرارت ملایم بپزدو آبش کشید شود.گوشتها که پختند و یا تفت خوردند، برنج را که از قبل خیس کردید آب کش کنید، یک دقیقه قبل از آب کش کردن لپه پخته شده را به آن اضافه کنید و بگذاریدبا برنج به خوبی مخلوط شود.

بعد برنج را آب کش کنید و زیره پودر نشده را به برنج اضافه کنید، این کار را هم میتوانید در قابلمه انجام دهید وقتی برنج را میریزید و لای آن مواد گوشتی میدهید و هم میتوانید وقتی در آب کش هست انجام دهید.

زیره را پودر نکنید، اگر خواستید زیره پودر شده بریزید خیلی کمتر استفاده کنید. چون زیره وقتی میشکند عطرش خیلی بیشتر میشود و به این مقدار زیاد پلوی شما تلخ و بد رنگ میشود. اگه زیره پودر شده استفاده کردید نصف قاشق غذاخوری کافی میباشد.

بعد کف قابلمه کمی روغن بریزید و هر ته دیگی دوست دارید بچینید. به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه گوشت قلقلی بچینید. نصف لیوان آب دور تا دور برنج بریزید (روغن لازم نیست، مواد گوشتی لا به لای برنج به اندازه کافی روغن دارند) و بگذارید با حرارت متوسط به مدت نیم ساعت دم بکشد.

منبع:

– ویکی کتاب

 

کلمات کلیدی:
تهیه.لپه.پلو     غذای.محلی     یمارستان.سوانح.سوختگی     شهرستان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   3 مهر 1402

تعداد بازدید:   ۱

 


چاپ
< >