کارشناس روانشناس بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه گفت : بیماری آلزایمر علائم و نشاهایی دارد که با از دست دادن حافظه کوتاه مدت ، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا جایی پیش میرود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند .در واقع هیچ درمانی قطعی برای این بیماری وجود ندارد ، اما دارویی هایی وجود دارد که روند این بیماری را کند می نماید و زندگی را برای شخص آسان تر می کند. و ممکن است این داروها برای همه افراد بیمارهای آلزایمری موثر نباشند.
خانم فاطمه معین افزود : از دست دادن حافظه کوتاه مدت بصورت خفیف در افراد بالای 65 سالگی شایع می باشد ،و این به معنا نیست که به بیماری الزایمر مبتلا هستید ولی اگر با مشکلات حافظه مواجه شدید حتما به پزشک مراجعه نماید.
وی در ادامه عنوان داشت : مهمترین عوامل خطر ساز برای بیماری آلزیمر سن بالا ، سابقه خانوادگی ، مونث بودن و سندرم داون(خانم های که دچار کم خونی هستند بیشتر در معرض این بیماری می باشند) . اگر بیماری ، خویشاوندان درجه اولی او پس از 65 سالگی بروز کرده باشد خطر نسبی ابتلاء آنها 3-6 برابر افزایش می بابد ، اگر بیماری ، خویشاوندان درجه اولی او پیش از 60 سالگی بروز کرده باشد خطر نسبی ابتلاء آنها 7-9 برابر افزایش می بابد.
خانم فاطمه معین افزودند : مهمترین نکته در باره محافظت از مغزتان در مقابل بیماری فراموشی سالخوردگی این است که از همین امروز شروع کنید و سالم زندگی کنید، آلزیمر نگیرید.(ورزش و تحرک کافی داشته باشید ، از مواد مخدر و برخی داروها استفاده نکنید ،کلسترول خود را کنترل کنید ،.....) ، از جوانی مراقب مغرتان باشید(اولین نشانهای کاهش عملکرد نورنهای عصبی و سرعت آن از سن 30سالگی شروع و ودر 40 سالگی کم کم تخریب سلوهای مغزی آغاز می شود) ، ورزشهای عضلانی مغزی : (برای مدت 15 دقیقه پیاده روی با سرعت نسبتا بالا) ، ماهیچه های مغزتان را ورزش دهید ، مغز سالم در گروه قلب سالم .(هر فعالیتی که به تقویت قلب شما کمک کند به مغز شما هم کمک میکند) و مواظب لثه هایتان باشید.( مطالعات نشان داده افرادی که دچار لثه های خونریزی دهنده می باشند به معنای افزایش احتمال ابتلاء به آلزیمر در آینده در آنها وجود دارد )