چگونه با کودکان لجباز برخورد کنیم ؟

1402/4/16 0:0
لجبازی در کودک کاملا طبیعی است. هرکودکی تا حدی لجبازی می کند، چون این طبیعت آنهاست که اطرافشان را آزمایش کنند و بفهمند که تا کجا می توانند پیشروی کنند.

این روزها اکثر پدر و مادرها به جایی رسیده اند که  در جدال بین خواسته های خود و فرزندان ، این فرزندان آنها هستند که پیروز شده اند; با این حال هنوز بسیاری از والدین، مهارت های کنترل مناسب این شرایط را  نیاموخته اند . شکی نیست  که منطقی بودن با  کودک  لجباز کار سختی است  و گاهی اوقات صبر شما به پایان می رسد، اما راه های موثری برای حل مشکل لجبازی بچه ها وجود دارد تا خانه  شما را از یک منطقه  جنگی به  بهشتی آرام  تبدیل کند. آگاه باشید که اجرای این راهکارهای از اوان کودکی نتایجی کارآمد تر به همراه خواهد داشت. لذا بهتر است پیش از بچه دار شدن با همسرتان در مورد اهدافتان از روش های تربیتی صحبت کنید.
 
(آگاهی از لجبازی کودکان )
لجبازی در کودک کاملا طبیعی است. هرکودکی تا حدی لجبازی می کند، چون این طبیعت آنهاست که اطرافشان را آزمایش کنند و بفهمند که  تا  کجا می توانند  پیشروی کنند. با این حال، بچه ها حد و مرز خود را نمی شناسند و این وظیفه  والدین آنهاست  که محدودیت ها را برای آنها مشخص کند. اینجاست که نقش مدیریتی پدر و مادر شروع می شود که هرچه زودتر باشد، بهتر است.
 
راه حل چیست؟
نظم موثر، بهترین راه  پیشگیری و همکاری با یک کودک لجباز است . برای به کار بردن این روش می باید از دو قانون  استفاده کرد.
قانون اول: در رفتار با کودک باید ثابت قدم بود.یعنی اینکه شما و همسرتان باید از قبل، در مورد اینکه فرزندتان مجاز به انجام چه کارهایی است و چه کارهایی را نباید انجام دهد ، هماهنگ باشید. و نیز باید بدانید، در صورتیکه  فرزندتان  از حد خود تجاوز کرد چگونه  با او برخورد کنید که در این مورد نیز نیاز به هماهنگی قبلی دارد. وقتی کودک کار خطایی انجام می دهد نباید یکی از شما کودک را دعوا کند و دیگری از او حمایت کند. همچنین نباید در مورد یک عمل کودک   یک روز بی توجه باشید ولی روز دیگر بخاطر همان کار او را دعوا کنید. نتیجه آنکه روش شما باید مداوم ، مشابه ، و هماهنگ باشد.
-
قانون  دوم : وقتی کودکی  لجبازی می کند ، آرام اما محکم و ثابت قدم  باشید . اگر این دو قانون را درست اجرا کنید، حد و حدود خود را درک می کند. داشتن برنامه  ریزی روزانه  برای کودک باعث می شود تا شرایطی  که باعث  تنش شده کم شود  و کودک بفهمد که شما چه توقعاتی از او دارید. مثلا بهتر است که برنامه غذا، ساعت خواب و دیگر مسائلی که برای شما اهمیت دارد از قبل مشخص شود تا کودک بداند که شما چه توقعی از او دارید. البته همانگونه که بچه ها موظف هستند که بدون سوال ، برنامه  مورد  نظر شما  را اجرا کنند ، شما نیز باید  وقتی  برای کارهای مورد علاقه کودک در نظر بگیرید. باید بدانید که کودکان دارای نظرات خاص خود هستند و می توانند برای خود تصمیم بگیرند. این مسئله بخش مهمی از شکل گیری شخصیت کودک را شامل  می شود . حتی گاهی اوقات زمانی را با در نظر گرفتن نظر او و مشورت با او برای انجام فعالیت تنظیم کنید  .پس این شما هستید که مسائل قابل بحث و غیرقابل بحث را مشخص کنید.
  
تا چه حد سخت گیر باشیم؟
والدین نباید  در مورد تنبیه  کودکشان خیلی سهل انگار یا خیلی خشن عمل کنند. هر دو عملکرد نتایج ناخوشایندی خواهد داشت. اگر کودکی بدون آنکه فرصت کافی برای تصمیم گیری داشته باشد، جواب منفی بشنود هرگز قادر نخواهد بود  که برای خود تصمیم بگیرد یا نظر بدهد . بهترین راه  برای مهار کودکی که بر سر مسئله ای پافشاری می کند، اجرای سه راه حل زیر است:
-
اول: آرام اما محکم و قاطع به فرزندتان بگویید که به رفتارش خاتمه دهد و دوست ندارید که این کار تکرار شود چون به هیچ وجه آن را نمی پذیرند.
-
دوم: اگر از کار خود دست برنداشت به کودکتان بگویید اگر به کارش ادامه دهد، تنبیه خواهد شد.اخطار و آگاهی دادن از مراحل مهمی بشمار می رود.
-
سوم : در آخرین مرحله اگر کودک به خواسته شما عمل نکرد  باید  تنبیه  شود. اما بهتره در مورد چگونگی  تنبیه هم اطلاعاتی  کسب  کنید که خود جای بحث دارد . کنترل همیشگی  از سوی  والدین شخصیت  کودک را ضعیف  می کند. از سوی دیگر اگر کودک به حال خود رها شود یا به ندرت از سوی والدینش راهنمایی شود وهمیشه راه خودش را برودنتیجه آن کودکی خواهد بودغیرقابل کنترل، که حرف والدینش هیچ تاثیری بر او ندارد.

کلمات کلیدی:
    لجبازی.کودکان     بیمارستان.سوانح     .سوختگی     شهرستان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   3 مهر 1402

تعداد بازدید:   ۱

 


چاپ | فايل متن
< >