توصیه هایی برای افراد دیابتی

1402/4/5 0:0
بدون هماهنگی با متخصص تغدیه از جابجا کردن مواد غذایی بین وعده های مختلف پرهیز نمایید چرا که این امر سبب می شود میزان کربوهیدرات موجود در هر وعده غذایی تغییر نماید و تنظیم قند خون شما به هم بخورد.

 

 


تا حد امکان سعی نمایید زمان مصرف قرص های پایین آورنده قندخون و زمان مصرف وعده های غذایی دارای نظم باشد و از تغییر دادن آنها تا حد امکان خود داری کنید.

 

 

از مصرف زیاد قند ، شکر، مربا ، عسل ، شربت ، نوشابه و سایر مواد غذایی که در تهیه آنها از شکر استفاده می شود پرهیز نمایید. سعی نمایید میزان مصرف مواد غذایی مطابق با برگه رژیم غذایی باشد و در صورتیکه بخواهید از این مواد غذایی بیشتر استفاده کنیید حتما با متخصص تغذیه خود هماهنگی نمایید.

 

 

همواره یک منبع کربوهیدرات ساده (همانند آبنبات ) داشته باشید تا در صورت کاهش قند خون مصرف نمایید.

 

 

همراه با غذا به میزان کافی از گروه سبزی ها استفاده نمایید.

 

 

مصرف میان وعده الزامی می باشد.

 

 

در رژیم غذایی خود بهتر است از نان سبوس دار و غلات سبوس دار استفاده کنید.

 

 

روزانه حداقل نیم ساعت ورزش (برای مثال پیاده روی ) داشته باشید. مدت زمان ورزش خود را به تدریج به یک ساعت در روز افزایش دهید.

 

 

غذاها را کاملا بجوید و آهسته میل نمایید. این امر در پیشگیری از مصرف زیاد مواد غذایی موثر است.

 

 

از مصرف غذا در هنگام تماشای تلویزیون یا مطالعه کردن پرهیز نمایید، چرا که این امر سبب عدم تمرکز در هنگام غذا خوردن ودر نتیجه مصرف بیش از حد مواد غذایی می گردد.

 

 

از مصرف زیاد مواد اشتهاآور همانند آبلیمو، سرکه و ترشی همراه غذا پرهیز کنید.

 

 

از مصرف چربی گوشت ها ، پوست مرغ ، پوست ماهی ، لبنیات پرچرب، سس های سفید، کله و پاچه ، کره ، خامه ، شیرینی های خامه ای و چیپس پرهیز نمایید.

 

 

از مصرف غذا های سرخ شده در روغن ، غذاهای پرچرب ، غذاهی آماده از جمله پیتزا پرهیز نمایید. بهتر است غذاها تا حد امکان به صورت بخارپز، آب پز یا کبابی باشد.

 

 

از مصرف روغن ها و چربی های جامد پرهیز نمایید. جهت پخت وپز از روغن های گیاهی مایع استفاده نمایید و بهترین روغن در این زمینه روغن کلزا (یا روغن کانولا) می باشد.

 

 

زخم پای دیابتی

 

 

از مصرف چربی گوشت ها ، پوست مرغ ، پوست ماهی ، لبنیات پرچرب، سس های سفید، کله و پاچه ، کره ، خامه ، شیرینی های خامه ای و چیپس پرهیز نمایید.میزان مصرف دل ، قلوه، جگر، مغز، زرده تخم مرغ ، میگو، کره ، خامه ، و شیرینی های خامه ای در رژیم غذایی کم باشد. در هفته حداکثر 3تا 4 عدد تخم مرغ بیشتر مصرف نکنید.

 

 

توصیه می شود بخش عمده گوشت مصرفی از نوع گوشت سفید (مرغ و ماهی ) باشد.

 

 

از قرار دادن نمکدان در سفره پرهیز نمایید.میزان نمک غذاها در حد متعادل باشد.

 

 

ازمصرف مواد غذایی شور همانند خیارشور،ترشی شور و غیره تا حد امکان کم مصرف نمایید.

 

 

از مصرف مواد غذایی دودی تا حد امکان پرهیز نمایید.

 

 

در رژیم غذایی روزانه خود از لبنیات کم چرب به میزان کافی استفاده کنید.  

 

 

                                                                            

 

 

                                                                                  روح الله علیزاده _ کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

 

 

کلمات کلیدی:
توصیه.های     دیابتی     سوانح.سوختگی     شهرستان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   3 مهر 1402

تعداد بازدید:   ۱

 


چاپ
< >